Lilla Edets kommun - startsida

Förskollärare till Nygårds- och Klosterängens förskola, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra drygt 13 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Arbetsuppgifter

Vi söker förskollärare till Klosterängen och Nygård. Klosterängens förskola ligger i Lödöse och består av 5 avdelningar; Humlan och Biet, (lilla huset). Solen, Regnbågen och LillaBjörn (stora huset). Nygårds förskola ligger i Nygård och består av 5 avdelningar; Pettson, Findus, Mucklorna, GullFia och Räven.
Båda förskolorna har ett stort område för utomhusaktivitet och ligger med närhet till naturen så mycket av vårt pedagogiska arbete sker utomhus.

Du ska tillsammans med övriga pedagoger systematiskt planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet på förskolan. I vårt arbete med barnen lägger vi stor vikt vid värdegrundsarbetet. Du arbetar med pedagogisk dokumentation och använder det som grund för reflektion, diskussion och utveckling och kan ta tillvara på barnens intressen och behov i verksamheten. Du ska ha god kännedom om att arbeta utifrån de styrdokument som ligger till grund för förskolan.

Vi satsar på gemensam kompetensutveckling för att behålla en uppdaterad kvalitet och samsyn på våra förskolor. Kommunens övergripande mål om hög måluppfyllelse, trivsel och trygghet skall vara levande i det dagliga arbetet med barnen. Du har även möjlighet att gå utbildning i ICDP- Vägledande samtal, i kommunens regi samt TAKK utbildning (metod för att stödja kommunikation).

I Lilla Edet ser vi måltiden som en viktig del i det pedagogiska arbetet med barnen, vi har därför avgiftsfria pedagogiska luncher.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad, legitimerad förskollärare. Du är trygg och engagerad i din yrkesroll och har stora kunskaper i barns lärande och utveckling. Att vara en aktiv närvarande pedagog i barnens lustfyllda lärande är en självklarhet. Du har lätt för att samarbeta med kollegor, föräldrar och barnen. Du är positiv och tycker att samarbete och helhetssyn är viktigt för barnens och förskolans utveckling men också för en trivsam arbetsplats.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100 %
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A709274
Sista ansökningsdag:2018-04-08

Kontaktpersoner

Denise van Hilst
Förskolechef
0520-659549
Denise.vanHilst@lillaedet.se

Jessica Mitteli
Fackligt ombud Nygårds förskola
0520-659970
Jessica.Mitteli@lillaedet.se

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »