Lilla Edets kommun - startsida

2 enhetschefer, särskilt boende och hemtjänst, Lilla Edet kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra drygt 13 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Arbetsuppgifter

Vi gör nu en organisationsförändring i Lödöse och kommer gå från två till tre enhetschefer. Två chefer ansvarar för särskilt boende och en chef ansvarar för hemtjänsten.

Du är direkt underställd verksamhetschefen inom vård och omsorg och du ingår i områdets ledningsgrupp. Tillsammans med verksamhetschef och övriga 9 enhetschefer initierar, stödjer och leder du verksamhetens processer.

Du kommer huvudsakligen att leda, organisera, utveckla, följa upp och kvalitetssäkra verksamheten utifrån gällande lagstiftning, mål, riktlinjer, policys och värdegarantier. Du initierar och driver utvecklingsfrågorna inom enheten i nära samarbete med dina chefskollegor. Arbetet innebär att bygga en effektiv organisation och att utföra en kvalitativt god verksamhet.

Som enhetschef har du det operativa ansvaret för hyresgästerna/brukarna, personal, ekonomi, verksamhet, resultat och arbetsmiljö. En viktig del i arbetet är att utveckla medarbetarnas kompetens, engagemang och arbetsglädje.

Chefsberedskap ingår i uppdraget, några helger per år.

Vi erbjuder dig ett utmanande och omväxlande arbete med kunniga och erfarna kollegor och medarbetare.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning med inriktning mot social omsorg eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig. Du har tidigare erfarenhet som chef eller ledare samt budgetansvar. Erfarenhet av verksamhetsområdet är meriterande.

Som ledare är du lyhörd och tydlig i din kommunikation, förstår vikten av samarbete och samverkan. Arbetsuppgifterna kräver ett strukturerat arbetssätt och en förmåga att hantera komplexa arbetsuppgifter. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dina processer framåt. Du kan förmedla mål, är resultatinriktad och har vilja att utveckla verksamheten. Du är handlingskraftig och har förmåga att skapa och bibehålla en god arbetsmiljö. Som chef och ledare ser du till helheten, kan analysera problem och sätta dem i ett större sammanhang i syfte att finna konstruktiva lösningar. Du inbjuder till delaktighet, motiverar och skapar förutsättningar för att nå gemensamt uppsatta mål. Du har en ekonomisk medvetenhet och förståelse.

Som person är du lugn och stabil, har lätt för att förhålla dig till ändrade omständigheter och fokuserar på rätt saker även i stressiga situationer. Du är van vid dokumentation, har god datorvana och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 2

Övrig information

Läs gärna mer om vår kommun på lillaedet.se

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Lilla Edets kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Vi vill ha din ansökan via www.offentligajobb.se.

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A727048
Sista ansökningsdag:2017-11-19

Kontaktpersoner

Yvonne Gunnarsson-Nord
Verksamhetschef
0520-65 96 47
yvonne.gunnarsson-nord@lillaedet.se

Bertil Nylén
Vision
0520-422913
visionilillaedet@gmail.com

Pia Ahlberg
SSR
akademssrle@gmail.com

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »