Lilla Edets kommun - startsida

Stödpedagoger till nytt LSS boende, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra drygt 13 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Arbetsuppgifter

Vi söker 2 stödpedagoger till funktionshinderavdelningen för att vara med och starta upp ett nytt LSS boende.

Initialt kommer du ansvara för kartläggning och pedagogisk planering för de personer som ska flytta in i boendet. Du kommer även ingå i en arbetsgrupp som ansvarar för introduktionsveckor för övrig personal innan uppstart. Du ansvarar sedan för att planera, leda, utvärdera samt utveckla det pedagogiska arbetet och de pedagogiska konferenserna i samverkan med enhetschefen. I samverkan med brukare, stödpersonal ansvarar du för att upprätta genomförandeplaner, bemötandestrategier och att uppföljningar av dessa görs. Du kommer också att handleda och stödja personalen i bemötande, metodarbete samt utveckla arbetssätt för brukarmedverkan och brukarinflytande på enheten. I tjänsten ingår även att säkerställa att social dokumentation sker enligt gällande lagstiftning och upprätthålla de rutiner som finns kring den sociala dokumentationen samt arbeta med kompetens och utvecklingsfrågor.

I tjänsten ingår även samverkan med både externa och interna kontakter såsom anhöriga, god man och kommunens sjuksköterska.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning om minst 60 högskolepoäng inom funktionshinderområdet, såsom socialpedagogik, specialpedagogik, fritidspedagogik, beteendevetenskap eller liknande. Alternativt kvalificerad yrkeshögskoleutbildning (omfattar minst 200 yh-poäng) inom socialt arbete eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.

Du har god kommunikativ förmåga samt förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Att du har hög social kompetens och handledningsförmåga är också viktig. Egenskaper som värdesätts för tjänsten är att du är trygg, stabil och har självinsikt. Du har förmåga till samverkan samt till att skapa goda relationer och ett respektfullt förhållningssätt för den enskildes integritet och medbestämmande. Du har ett stort tålamod och klarar situations- anpassat arbete samt att skilja på det personliga och professionella i relationen. Du har också förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Erfarenhet av att jobba inom funktionshinderområdet är meriterande. Du tycker om att ta ansvar, är kreativ, flexibel, trygg, utåtriktad och intresserad av verksamhetsutveckling. Du har ett stort engagemang i arbetet och förmåga att inspirera andra.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Intervjuer kan komma att genomföras under ansökningstiden
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 2

Övrig information

Läs gärna mer om vår kommun på lillaedet.se

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Lilla Edets kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Vi vill ha din ansökan via www.offentligajobb.se.

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A721951
Sista ansökningsdag:2017-11-26

Kontaktpersoner

Marcus Lindell
Enhetschef
0520-65
marcus.lindell@lillaedet.se

Bertil Nylén
Vision
0520-422913
visionilillaedet@gmail.com

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »