Lilla Edets kommun - startsida

Säkerhetschef, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra drygt 13 800 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Arbetsuppgifter

Som säkerhetschef i Lilla Edet har du ansvaret för att aktivt utveckla och underhålla kommunens systematiska säkerhetsarbete samt krisberedskap enligt lagen om extraordinära händelser. Du tillhör kommunledningsförvaltningen, rapporterar direkt till kommunchef och ingår i ledningsgruppen.

Din roll är att samordna och driva utvecklingen av kommunens säkerhetsarbete genom att ge stöd och stimulans till kommunens ledning och förvaltningar. Du tar fram planer och riktlinjer, utvecklar metoder och följer upp för att långsiktigt förbättra kommunens säkerhetsarbete.

I rollen som säkerhetschef kommer du bland annat att:
• upprätta, utveckla och följa upp kommunens övergripande styrdokument på strukturell nivå (risk- och sårbarhetsanalys, krisledningsplaner, säkerhetspolicy).
• Leda, utveckla samt utbilda och öva kommunens krisledningsorganisation.
• Fungera som sakkunnig och en operativ genomförande kraft inom kommunens säkerhetsarbete, det inkluderar även systematiskt brandskyddsarbete och informationssäkerhet.
• Aktivt samverka med andra kommuner, myndigheter och organisationer.
• Driva projekt och utredningar, svara på remisser och motioner.
• Hantera frågor runt kommunens personskydd till exempel larm, hot och våld

Kvalifikationer

Vi förutsätter att du har relevant högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Arbetet kräver att du har erfarenhet av samordning och krisledning i en stor organisation samt att leda och driva utvecklings- och förändringsarbete inom säkerhet och beredskap. Du har kunskap om och använder webbaserat informationssystem WIS och kommunikationssystemet Rakel i ditt arbete.

Som person har du lätt för att samarbeta med andra, är självgående och initiativtagande samt känner stort engagemang för ditt ansvarsområde. Du har lätt för att skapa relationer och bygga nätverk både inom och utanför den kommunala organisationen. Du tänker strategiskt och långsiktigt och har en god analytisk förmåga. Du kan även kombinera målinriktning och drivkraft med förmåga att nå samförståndslösningar och agerar med omdöme och balans även i kritiska situationer.

Tjänsten innebär även att du är kommunens säkerhetsskyddschef vilket kräver att du är svensk medborgare.

Erfarenhet av kommunal verksamhet är meriterande.

ANSÖKAN
I denna rekrytering samarbetar vi med Chefspoolen. Sök tjänsten via www.chefspoolen.se, gå in på annonsen och ansök med ditt CV och personligt brev.

Vid frågor kring rekryteringsprocessen eller tjänsten kontakta Staffan Engberg 076-815 45 44, staffan.engberg@chefspoolen.se

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100 %
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan

Arbetsgivarens referensnummer:A739256
Sista ansökningsdag:2018-01-10

Kontaktpersoner

Staffan Engberg
Rekryteringskonsult, Chefspoolen
076-815 45 44
Staffan.engberg@chefspoolen.se

Lena Palm
Kommunchef
0520-65 95 04
Lena.Palm@lillaedet.se

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »