Lilla Edets kommun - startsida

Förskollärare sökes till Hjärtums förskola, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra drygt 13 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och fortsätta utveckla vårt arbete på Hjärtums förskola där vi tillsammans bygger upp en verksamhet som lägger grunden för ett livslångt lärande för våra barn. Vi har under våren startat upp ytterligare en avdelning och vi behöver därför ytterligare en förskollärare till vårt team.

Hjärtums förskola ligger mitt i Hjärtums by, omgiven av naturskön skog. Förskolan består av 3 avdelningar, 2 för de yngre och 1 för de äldre.
På förskolan arbetar vi aktivt med Grön Flagg, vi odlar tillsammans med barnen och vi har även ett eget matlagningskök.
Vår förskola är en plats där varje barn får möjlighet att utveckla sin förmåga och förståelse för matematik, språk samt utveckla förmågan att visa hänsyn till andra och till vår omgivning.

Tillsammans med övriga i arbetslaget kommer du att ge barnen en lustfylld och utvecklande verksamhet. Den pedagogiska dokumentationen använder du tillsammans med dina kollegor som grund för reflektion, diskussion och utveckling. Du kommer i ditt arbete med barnen lägga stor vikt vid värdegrundsarbetet.
På förskolan finns också två utvecklingspedagoger som har ett förstärkt uppdrag kring att leda den pedagogiska utvecklingen framåt på förskolan tillsammans med förskolechefen.

I kommunen arbetar vi med fokus på förhållningssätt och värdegrund utifrån våra styrdokument Lpfö-98/16 och likabehandlingsplanen.
I Lilla Edets kommun ser vi måltiden som en viktig aktivitet i det lustfyllda pedagogiska arbetet med barnen på förskola. Vi har därför avgiftsfri pedagogisk lunch. Vi satsar på kompetensutveckling för att höja kvalitén och samsynen på våra förskolor, du har därför möjlighet att gå utbildning i ICDP- vägledande samtal och AKK- alternativ och kompletterande kommunikation, i kommunens regi. Som förskollärare har du också mycket reflektionstid så att du som pedagog kan vara närvarande med barnen hela tiden under dagen och därmed vara aktiv i barnens lärande och utveckling.

Kvalifikationer

Du är utbildad och legitimerad förskollärare. Du har god kännedom om de styrdokument som ligger till grund för förskolan. Vi ser gärna att du har ett intresse för odling och kännedom om hur man arbetar med Grön Flagg.
Du sätter barnen och ditt uppdrag i fokus och är trygg i din yrkesroll.

Ditt arbetssätt är engagerande och du ser det som en självklarhet att vara en del i barnens lärande. Du har lätt för att samarbeta med kollegor, föräldrar, ledning och andra aktörer. Du är nyfiken, lösningsfokuserad och tycker att samarbete och helhetssyn är viktigt för barnens och förskolans utveckling.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Övrig information

Läs gärna mer om vår kommun på lillaedet.se

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Lilla Edets kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Vi vill ha din ansökan via www.offentligajobb.se.

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A728068
Sista ansökningsdag:2017-11-17

Kontaktpersoner

Helena Bergenson
Förskolechef
0520-65 97 21
helena.bergenson@lillaedet.se

Florens Brodd
Lärarförbundet
0520-65 99 79
florens.brodd@lillaedet.se

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »